به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، حميد ضيايي پرور با بيان اين مطلب گفت: استان خراسان رضوي يكي از كهن ترين و غني ترين استان هاي كشور از لحاظ تاريخي است كه داراي سنت هاي بسيار زيبايي در نوروز است كه اين سنت ها بايد حفظ و به نسل هاي آينده معرفي شوند.
وي با بيان اينكه در اين استان به دليل تنوع قوميتي در هر شهرستان شاهد اجراي سنت ها و آئين هاي زيبا و ماندگار مرتبط با نوروز هستيم اضافه كرد: متاسفانه برخي از از اين آئين هاي زيبا و سنت هاي خاطره انگيز در حال فراموشي از بين رفتن است كه بايد بر اساس يك دستور العمل وبرنامه ريزي مناسب از فراموش شدن و از بين رفتن اين سنت هاي زيبا جلوگيري كرد.
ضيايي پرور ادامه داد: در اين ميان اجراي طرح ملي نوروزگاه از 24 الي 28 اسفندماه در 12 استان كشور از جمله خراسان رضوي يك فرصت بسيار مغتنم و ارزشمند براي معرفي، حفظ، حراست، احياء و نگهداي آن ها و انتقال اين سنت هاي زيبا به نسل هاي آينده است.
رئيس مركز روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در ادامه با اشاره به برگزراي اين طرح ملي در دو شهر مشهد و نيشابور در استان خراسان رضوي افزود: برگزاري طرح ملي نوروزگاه در اين دو شهر مي تواند به حفظ و احياء آئين هاي نوروزي در خراسان كمك كند.
ضيايي پرور كه خود اهل خراسان مي باشد و اصالتي خراساني دارد در پايان صحبت هاي خود خاطر نشان كرد: برپايي نمايشگاه عكس و اسناد مرتبط با نوروز، برگزاري نشست علمي – پژوهشي در موزه بزرگ خراسان، عروسك گرداني، اجراي آئين هاي سنتي، نوروزخواني، اجراي بازي هاي بومي و محلي و ... از مهمترين محورهاي برگزاري طرح ملي نوروزگاه در استان خراسان رضوي است.
انتهای پیام/